In het begin van de jaren 2000 werd de papierfabriek Steinbach, een filiaal van de groep Intermills, geconfronteerd met financiële moeilijkheden die in de jaren nadien alleen maar groter werden. In april 2009 leidde de economische crisis uiteindelijk tot het definitieve faillissement van deze parel van de industrie rond Malmedy.

Twee jaar werd er niets met de site van de oude papierfabriek gedaan. In 2011 kocht de Gehlen Group de terreinen op om de site nieuw leven in te blazen en het lokale erfgoed in stand te houden.

De eerste fase van het project omvatte de restauratie van de hallen en creëren van handelsruimtes waar vandaag heel wat verschillende bedrijven te vinden zijn. In 2014 werden de oude administratieve gebouwen onder handen genomen. De oude kantoren van de papierfabriek Steinbach zijn vandaag het Intermills Business & Event Center. Dit evenementencentrum telt twaalf moderne en aangename zalen die de sporen van hun verleden hebben kunnen behouden. In 2015 opende Gehlen Group de bioscoop Moviemills. Deze bioscoop met vijf zalen is uitgerust met de nieuwste ATMOS-technologie.

In 2018 werd de site uitgebreid met een aantal nieuwe activiteiten zoals de klimzaal The Wall. In dat jaar werd er eveneens gestart met de werken voor een hotel met 86 kamers, het ‘MY HOTEL’.

Het is pas eind 2019 dat de Gehlen Group besluit om de site met twee nieuwe projecten uit te breiden. Naast de concertzaal ‘La Scène’ wordt er ook ruimte gemaakt voor ‘Escape Challenge Malmedy’, een complex met vijf escape rooms.